ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Αυτός που θα δώσει τις λύσεις επιθετικά

Υπερηχητικό είναι το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ τη φετινή περίοδο. Ποδοσφαιριστές με ποιότητα και ικανότητα σε κάθε θέση, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι.

Οι Τάμαρι, Γιάκολις, Εφραίμ, Χάνι, Μακρής και Αλωνεύτης είναι για τα πλάγια της επίθεσης, με τους Πάβλοβιτς, Χαλένιους και Μπέζιακ να είναι οι ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τις επιλογές για την κορυφή. Επιπλέον επιλογές για τη θέση του επιτελικού μέσου είναι οι Ντε Βινσέντι και Βιντιγκάλ.

Πρόκειται για μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που ουσιαστικά θα διεκδικούν τέσσερεις θέσεις. Ο Τόμας Ντολ έχει ένα γεμάτο οπλοστάσιο και καλείται να βρει τον τρόπο για να βγει κερδισμένη η ομάδα και να πετύχει στο διπλό ταμπλό που θα… εμφανιστεί από την ερχόμενη βδομάδα.

Οι υπεύθυνοι προγραμματισμοί φρόντισαν να ισχυροποιήσουν το ρόστερ και πλέον είναι ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας να το αξιοποιήσει ιδανικά.

Ένα από τα πολλά στοιχήματα που θα έχει η ομάδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επίθεση και πιο συγκεκριμένα στο σκοράρισμα. Την περσινή χρονιά, αυτό έλειψε από την ομάδα και για αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο, η διάταξη της ομάδας από τον Πάολο Τραμετσάνι.

Στο ρόστερ υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πάβλοβιτς ήταν βασικός στις πέντε από τις έξι αναμετρήσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καταφέρνοντας να πετύχει τρία γκολ, όλα στον επαναληπτικό με την Σουτζέσκα.

Στα τέσσερα παιχνίδια που ακολούθησαν, ούτε ο Σέρβος, αλλά ούτε και οι Μπέζιακ και Χαλένιους (αμφότεροι είχαν αρκετά λεπτά συμμετοχής στις διπλές αναμετρήσεις με Καραμπάχ και Άγιαξ), βρήκαν το δρόμο προς τα δίκτυα.

Τα παιχνίδια θα είναι πολλά σε Κύπρο και Ευρώπη και οι τρεις τους θα χρειαστούν να δώσουν λύσεις. Ποιος από τους τρεις θα μπορέσει να ξεχωρίσει και να δώσει το κάτι παραπάνω με τα γκολ που θα πετύχει, είναι κάτι που θα απαντηθεί μέσα στη χρονιά.

Σημαντικό ρόλο, θα παίξει και ο τρόπος που θα αγωνίζεται το ΑΠΟΕΛ στα παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος. Το δείγμα από τα τρία παιχνίδια της ομάδας με τον Τόμας Ντολ στον πάγκο δεν είναι ικανό να φανερώσει το οτιδήποτε, αφού ήταν αναμετρήσεις με ιδιαιτερότητες, αλλά και (ειδικά αυτά με τον Άγιαξ), με ασύγκριτα ψηλό βαθμό δυσκολίας.

 

 Ανδρέας Ανδρέου

Previous post

Οι αντοχές και η διαχείριση του Μερκή

Next post

Χωρίς ρήτρα το συμβόλαιο του Νικόλα