Ποδοσφαιρο

Αριθμοί και rotation

Μέρος της κριτικής που ασκείται στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις που αφορούν το ΑΠΟΕΛ, έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουν επιβαρυνθεί πολύ κάποιοι ποδοσφαιριστές που σήκωσαν μεγάλο βάρος στον χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα. Η συγκεκριμένη διαπίστωση έχει όντως δόση αλήθειας, καθώς σε μια ομάδα που έχει βάθος στο ρόστερ και πολλές υποχρεώσεις καλό είναι να διαμοιράζεται καλύτερα ο χρόνος συμμετοχής, όμως υπάρχει και η άλλη αλήθεια που δείχνουν οι αριθμοί, σύμφωνα με την οποία 19 ποδοσφαιριστές πήραν μέχρι τώρα χρόνο συμμετοχής στους τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος. Αριθμός που δείχνει σε κάποιο βαθμό το βάθος στο ρόστερ, χωρίς αυτό να μπορεί να κρύψει και τις αδυναμίες που έχει η ομάδα σε συγκεκριμένες θέσεις και κυρίως στην επιθετική γραμμή, όπου είναι μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση τον Ιανουάριο.

Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Μπόι Βάτερμαν που είναι και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ που μετρά το απόλυτο με 360 λεπτά παρουσίας κάτω από τα δοκάρια του ΑΠΟΕΛ. Ακολουθεί ο Καρλάο με 318 λεπτά, o Πραξιτέλης Βούρος είναι στα 316, ο Νούνο Μοράις 302, οι Ντε Καμάργκο και  Ζαχίντ έχουν καταγράψει 291 λεπτά συμμετοχής και η σειρά στη συνέχεια φέρνει τους Ρουέδα 270, Σάλαϊ 256, Φαρίας 238, Εμπεσίλιο 223, Αλεξάνδρου και Λάγο από 180, Βινίσιους 166, Αλωνεύτης 151, Μερκής 132, Ποτέ 131, 73 Ο Ορ, 71 ο Λούκας Σόουζα και ο Μηνάς Αντωνίου με 11 λεπτά.

Το πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές σήκωσαν μεγάλο βάρος αφού δεν έλειψαν σχεδόν από κανένα ματς στην Ευρώπη και θα πρέπει να βρει καλύτερη φόρμουλα διαχείρισης ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ για να διατηρήσει τη φρεσκάδα η ομάδα του. Με τις επιστροφές ποδοσφαιριστών από τραυματισμούς θα δοθεί η δυνατότητα για πιο ισορροπημένη διαχείριση του ρόστερ, κάτι που δημιουργεί την προοπτική για καλύτερη παρουσία της ομάδας.

 

sport-fm

Previous post

Προπονήθηκαν κανονικά οι Μιλάνοφ και Εμπεσίλιο

Next post

Σόουζα: Χρειάζεται υπομονή...