Ποδοσφαιρο

Απόψε κάνεις… νταμπλ!

Σύμπτωση ή ευνοϊκή συγκυρία, απόψε θα δείξει. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο τελικός του κυπέλλου προηγείται της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος. Με τον ίδιο τρόπο το ΑΠΟΕΛ κατέκτησε πέρσι το νταμπλ, πανηγυρίζοντας πρώτα το κύπελλο και μετά το πρωτάθλημα.

Πέρσι τα γεγονότα και η διακοπή του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής στο Τσίρειο, φέτος η απεργία των διαιτητών για μια εβδομάδα, είχαν σαν αποτέλεσμα την αργοπορημένη με βάση τον αρχικό προγραμματισμό ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, το ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να πάει στον «τελικό» του πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή, ως η κυπελλούχος ομάδα της φετινής περιόδου.

Το ΑΠΟΕΛ κυνηγά απόψε το 21ο κύπελλο στην ιστορία του και βρίσκεται ταυτόχρονα ενώπιον μιας ιστορικής πρόκλησης, του δεύτερου σερί νταμπλ. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, κάτι τέτοιο εξαρτάται κυρίως από τον αποψινό τελικό κόντρα στην ΑΕΛ.

Για να πανηγυρίσει απόψε το ΑΠΟΕΛ τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Ίσως και υπέρβαση, αν αναλογιστεί κάποιος την κούραση (σωματική και ψυχική) σε μια μακρά και αρκετά προβληματική αγωνιστική περίοδο και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, με τα… ψυχοφθόρα ντέρμπι των τελευταίων αγωνιστικών.

Άπαντες αναγνωρίζουν πως το ΑΠΟΕΛ δεν διανύεις τις τελευταίες εβδομάδες και την καλύτερη του περίοδο, από πλευράς απόδοσης, απόψε ωστόσο άλλα μετράνε.

Σε ένα τελικό, το πάθος, η θέληση, η πίεση και το άγχος διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, όπως και η παρουσία κάποιων παικτών που μπορεί να κάνουν την διαφορά σε αγώνες όπου κάποιες λεπτομέρειες αλλά και ο παράγοντας τύχη κρίνουν πολλά.

Και το ΑΠΟΕΛ, αποδεδειγμένα διαθέτει τέτοιους ποδοσφαιριστές και ασφαλώς έχει την εμπειρία σαν ομάδα να διαχειριστεί τέτοιους είδους αγώνες.

Ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης του τίτλου έχει σχεδόν υλοποιηθεί, κάτι που λογικά θα αφαιρέσει μεγάλο μέρος του άγχους, που τόσο πολύ έδειξε να επηρεάζει τις τελευταίες εβδομάδες.

Λιγότερο ως πίεση και πολύ περισσότερο ως κίνητρο θα πρέπει να λειτουργήσει για τους ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει η τεχνική ηγεσία, η πρόκληση για το δεύτερο σερί κύπελλο, το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Θα είναι ένα ιστορικό επίτευγμα για το ΑΠΟΕΛ και όλα κρίνονται πρωτίστως από το αποψινό αποτέλεσμα. Με νίκη απόψε οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, στην ουσία κάνουν νταμπλ!

Στο χέρι τους ή καλύτερα στα πόδια τους είναι!

24sports.com.cy

Previous post

Κάτι περισσότερο από ένα τρόπαιο!

Next post

Σήκωσε το Θρύλε!