ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Αποκαθήλωση και παρακμή με την υπογραφή Πετρίδη

Η αποκαθήλωση του ΑΠΟΕΛ ήταν τραγική και η παρακμιακή κατάσταση που περιήλθε η εταιρεία έχει την υπογραφή του Πρόδρομου Πετρίδη και της διοίκησης του.

Τα διαδοχικά λάθη σε όλους τους τομείς, δημιούργησαν μια κατάσταση μη αναστρέψιμη και έσυραν το Σύλλογο στη χειρότερη φάση της ιστορίας του.

Τα λάθη δεν είναι φετινά και περσινά όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι προκειμένου να αποβάλλουν τις ασήκωτες ευθύνες που τους βαραίνουν. Χρονολογούνται από το Δεκέμβριο του 2013 όταν η νυν διοίκηση παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Φοίβο Ερωτοκρίτου.

Σε εκείνη την αξέχαστη Γενική Συνέλευση ειπώθηκαν πολλά, αλλά πόσα υλοποιήθηκαν; Το πιο βασικό απ’ όλα τα θέματα ήταν το οικονομικό πλάνο που είχε η διοίκηση για αποφυγή του κραχ. Εφαρμόστηκε;

Πόσο εκτοξεύτηκε το χρέος; Θα τηρήσει τη δέσμευση του ο πρόεδρος στο οικονομικό; Σοβαρά ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων.

Η ερασιτεχνική λειτουργία της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, ακόμη και στα χρόνια των επιτυχιών, δημιούργησε μια τεράστια φούσκα που ετοιμάζεται να εκραγεί. Εδώ που τα λέμε άργησε, αλλά το γεγονός αυτό λειτούργησε κατά του Συλλόγου.

Τα καμπανάκια ηχούσαν συνεχώς. Μια μικρή μερίδα φιλάθλων και πρώην διοικητικών παραγόντων που έβλεπε πιο μακριά και δεν παρασυρόταν από καμία αγωνιστική επιτυχία προειδοποιούσε.

Δεν κινδυνολογούσε όπως κακώς κατηγορήθηκε δημόσια από τον Πρόδρομο Πετρίδη, τους συνεργάτες του, οργανωμένων και απλών φιλάθλων. Βέβαια, οι οπαδοί και ίσως κάποια μέλη του Δ.Σ δεν γνώριζαν και δεν γνωρίζουν τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης και το διοικητικό συμβούλιο βρίσκονται σε μια κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν, όμως, το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι παρέσυραν μαζί τους και την πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ήθελε τιτάνια προσπάθεια να φέρουν τον ΑΠΟΕΛ σε αυτή την τραγική κατάσταση και εννοείται ότι πλέον κανείς δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί για τη σταδιακή ανάκαμψη του.

Ο μοναδικός δρόμος που έμεινε για τους υπεύθυνους είναι η άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, με όλα τα δεδομένα και τα ενδεχόμενα στην ατζέντα. Οτιδήποτε άλλο θα είναι ακόμη μια βαθιά μαχαιριά στο κατακρεουργημένο σώμα του ΑΠΟΕΛ.

Άρθρο του Κώστα Αθανασίου στο sportime

Previous post

Αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις

Next post

Η καταραμένη άσπρη βούλα