ΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Από τα χειρότερα της δεκαετίας

Ο ΑΠΟΕΛ είναι αλήθεια ότι δεν έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στην νέα σεζόν στο πρωτάθλημα και μάλιστα το ξεκίνημά του είναι ένα από τα χειρότερα των τελευταίων δέκα χρόνων. Η ήττα από την Ανόρθωση και η ισοπαλία με τον Άρη ανάγκασαν τους «γαλαζοκίτρινους» να απωλέσουν από νωρίς 5 πολύτιμους βαθμούς.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν μας συνηθίζουν σε άσχημα αποτελέσματα στις αρχές του πρωταθλήματος και είναι γι’ αυτό που αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα. Σκοπός μας ήταν να συγκρίνουμε το φετινό μέτριο ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ με αυτό άλλων χρονιών μέσα στην τελευταία δεκαετία. Συγκεκριμένα μόλις δύο χρονιές οι «γαλαζοκίτρινοι» έκαναν χειρότερο ξεκίνημα και αυτές πάνε στο μακρινό 2009 και στο 2007. Επίσης άλλη μια χρονιά πραγματοποίησε παρόμοιο ξεκίνημα και αυτή είναι την σεζόν 2013/14.

Ας ομαδοποιήσουμε όμως κάποιες χρονιές και να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε άλλες. Ο ΑΠΟΕΛ τις τελευταίες δύο χρονιές απώλεσε μόλις δύο βαθμούς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και αυτοί χάθηκαν από ντέρμπι που είχε δώσει η ομάδα (Με ΑΕΚ το 2015 και Ανόρθωση το 2016) ενώ δύο βαθμούς έχασε και την σεζόν 2011/12 απέναντι στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα ο ΑΠΟΕΛ άλλες δύο χρονιές κατάφερε να διατηρήσει το απόλυτο στις τέσσερις πρώτες του αγωνιστικές. Αυτό έγινε τις σεζόν 2014/15 και 2012/13.

Ακολούθως την σεζόν 2010/11 ο ΑΠΟΕΛ στους πρώτους τέσσερις αγώνες που έδωσε δέχθηκε μόλις μια ήττα απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Οι «γαλαζοκίτρινοι» την σεζόν 2008/09 έχασαν τέσσερις βαθμούς φέροντας δύο ισοπαλίες, με τον Εθνικό Άχνα και την ΑΕΠ. Η απώλεια των 5 βαθμών είναι η 3η χειρότερη τα τελευταία χρόνια και πέραν από φέτος επαναλήφθηκε άλλη μια φορά. Συγκεκριμένα την σεζόν 2013/14 ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε πρώτα από την ΑΕΛ στο Τσίρειο και μια αγωνιστική αργότερα εξήλθε ισόπαλος με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ.

Τέλος οι δύο χειρότερες βαθμολογικές συγκομιδές του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια ήρθαν την σεζόν 2009/10 και την σεζόν 2007/08 όταν οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν 7 και 6 βαθμούς αντίστοιχα. Στους πρώτους 4 αγώνες της σεζόν 2007/08 ο ΑΠΟΕΛ είχε δεχθεί δύο ήττες από Ανόρθωση και ΕΝΠ. Η χειρότερη συγκομιδή, που έγινε την χρονιά 2009/10 πρόκυψε από την ήττα απέναντι στον ΑΠΟΠ Κινύρας και τις δύο διαδοχικές ισοπαλίες με Πάφο και Παραλίμνι.

Βέβαια όλα αυτά είναι στατιστικά που ενδιαφέρουν καθαρά και μόνο από ιστορικής άποψης και καμία σημασία δεν παίζουν στην έκβαση του πρωταθλήματος. Το ζητούμενο για τον Γιώργο Δώνη είναι να βελτιώσει την ομάδα και να την οδηγήσει στα αποτελέσματα που τον Μάιο θα της επιτρέπουν να πανηγυρίζει άλλο ένα τίτλο πρωταθλήματος.

Previous post

Μετά την ξεκούραση ο... «Γολγοθάς»

Next post

Προβληματίζει ο Ορ και οι τραυματισμοί