Ποδοσφαιρο

Απλώστε το… σεντόνι!

Μπροστά σε τέτοια κρίσιμα παιγνίδια, το ΑΠΟΕΛ των τελευταίων χρόνων έχει βρεθεί ξανά. Απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις, το ΑΠΟΕΛ έχει ανταποκριθεί θετικά αρκετές φορές, γι’ αυτό άλλωστε και οι μεγάλες ευρωπαϊκές διακρίσεις, στην κορυφαία μάλιστα διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων. Και ο αποψινός αγώνας στο ΓΣΠ, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, γιατί κάτι περισσότερο από μια πρόκριση αποτελεί για το ΑΠΟΕΛ.

Στο ΓΣΠ απόψε κρίνονται πολλά για το ΑΠΟΕΛ και όχι μόνο για τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία και προσπάθεια διάκρισης. Με μια πρόκριση απόψε και έχοντας κλειστή μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λικ, το ΑΠΟΕΛ εξασφαλίζει την οικονομική άνεση και για τη φετινή χρονιά και διατηρεί παράλληλα την προοπτική για το άλμα παραπάνω, από ενδεχόμενη τέταρτη παρουσία στους «χρυσοφόρους» (ειδικά φέτος) ομίλους του Τσιάμπιονς Λικ.

Ξεκάθαρα τα δεδομένα πριν από τον αποψινό επαναληπτικό κόντρα στην Μίντιλαντ. Το ΑΠΟΕΛ έχει τον πρώτο λόγο μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-1, μπορεί να… ποντάρει και στο πλεονέκτημα της έδρας, η πρόκριση ωστόσο δεν είναι εξασφαλισμένη. Απλά γιατί ο αντίπαλος έδειξε πως ξέρει να παλεύει μέχρι το τέλος και κυρίως γιατί το ΑΠΟΕΛ, πέραν από τη νίκη, φανέρωσε στη Δανία και στοιχεία τα οποία χρειάζονται βελτίωση.

Από το ΑΠΟΕΛ ωστόσο εξαρτάται. Η λογική λέει πως η ομάδα του Ντομίνγκος Πασιένσια είναι σε θέση να παρουσιάσει μια καλύτερη αγωνιστική εικόνα, από παιγνίδι σε παιγνίδι, μπροστά στον κόσμο της και με την καλή ψυχολογία που δημιούργησε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Αν έτσι εξελιχθεί η βραδιά, το ζητούμενο απόψε για το ΑΠΟΕΛ δεν είναι μακριά.

Ο αποψινός αγώνας αποτελεί για το ΑΠΟΕΛ μια μεγάλη πρόκληση στην οποία καλείται να ανταποκριθεί, όπως ανάλογα έπραξε στο παρελθόν και μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία την οποία δεν θα πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη.

Θα ξαφνιάσει και πάλι ο Ντομίνγκος Πασιένσια ως προς την εντεκάδα και το πλάνο; Δύσκολο εγχείρημα αποδεικνύονται, μέχρι τώρα τουλάχιστον, οι προβλέψεις και εκτιμήσεις για τις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού. Μία ή δύο το πολύ αλλαγές σε σχέση με την εντεκάδα του πρώτου αγώνα είναι πάντως ένα πιθανό σενάριο και θα εξαρτηθεί από την τακτική που θα θελήσει να ακολουθήσει μεσοεπιθετικά.

Θα προτιμηθεί ο Στίλιτς αντί του Βινίσιους ή ο Εφραίμ αντί του Βάντερ; Θα γίνει κάποια έκπληξη στην επίθεση με Σωτηρίου ή Πιατκόφσκι; Μία ώρα πριν τον αποψινό αγώνα θα γνωρίζουμε, όταν θα γίνει γνωστή η εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ.

Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά η συνολική εικόνα απόψε του ΑΠΟΕΛ. Και αυτή πρέπει να είναι τέτοια, που να φέρει το ζητούμενο και μαζί το σεντόνι του Τσιάμπιονς Λικ στον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα στο ΓΣΠ…

24sports.com.cy

Previous post

Άλλη... διάσταση

Next post

Το κόμπλεξ των κομμουνιστών (pic)