Ποδοσφαιρο

Απ’ εκεί που πανηγύρισε

Η προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου για το ΑΠΟΕΛ αρχίζει απ’ εκεί που σταμάτησε η περσινή πορεία. Κόντρα στον Ερμή στο «Αμμόχωστος», το ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε τον περασμένο Μάιο το 24ο πρωτάθλημα, στο ίδιο γήπεδο και απέναντι στον ίδιο αντίπαλο θέλει απόψε να ξεκινήσει νικηφόρα το νέο πρωτάθλημα.

Από τότε (24 Μαίου) μέχρι σήμερα, πολλά βέβαια έχουν αλλάξει και καμία σχέση δεν έχει ο αποψινός (20:00) αγώνας, στην πρεμιέρα ενός νέου πρωταθλήματος, με αυτόν του περασμένου Μαίου, ως προς τα αγωνιστικά δεδομένα και των δύο ομάδων.

Το ΑΠΟΕΛ αρχίζει τη φετινή προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου και κατάκτησης του τέταρτου συνεχόμενου πρωταθλήματος, στο ενδιάμεσο δύο κρίσιμων αγώνων και ειδικά ενόψει του επαναληπτικού κόντρα στην Αστάνα, την ερχόμενη Τετάρτη στο ΓΣΠ. Είναι υποχρεωμένοι ωστόσο οι γαλαζοκίτρινοι να κυνηγήσουν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, την οποίαν έχουν απόλυτη ανάγκη και όχι μόνο για τους πρώτους τρεις βαθμούς.

Απλά τα πράγματα, ενδεχόμενη επιτυχία απόψε στο «Αμμόχωστος», πολύ περισσότερο αν συνδυαστεί με καλή εμφάνιση, θα μετριάσει την… μουρμούρα και τον προβληματισμό από την μέτρια μέχρι στιγμής εικόνα του φετινού ΑΠΟΕΛ και θα βοηθήσει στην τόνωση της ψυχολογίας, στοιχείο απαραίτητο για τη δύσκολη βραδιά που ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη…

Είναι ακόμη και το θέμα της αδυναμίας του φετινού ΑΠΟΕΛ, μέχρι τώρα τουλάχιστο, να σκοράρει. Εννοείται πως για να πάρει τη νίκη απόψε το ΑΠΟΕΛ θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα και κάτι τέτοιο θα έχει διπλό κέρδος…

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή και η αποψινή παρουσία του ΑΠΟΕΛ αποδειχθεί μια από τα ίδια, πόσο μάλιστα αν ο στόχος της πρώτης νίκη στο νέο πρωτάθλημα δεν υλοποιηθεί, εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πόσο επιβαρύνεται το κλίμα, με ποια δεδομένα και κάτω από πόση πίεση το ΑΠΟΕΛ θα κληθεί να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Τσιάμπιονς Λικ. Σενάριο που κανείς στον «Αρχάγγελο» δεν θέλει καν να σκέφτεται, τέσσερις μόλις μέρες πριν από ένα τόσο κρίσιμο παιγνίδι.

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια θα πρέπει να βρει τον τρόπο να οδηγήσει απόψε την ομάδα του στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα και κατ’ επέκταση τις απουσίες των Βάντερ, Μακρίδη και Εφραίμ, ενώ εκτός αποστολής έμειναν επίσης ο μόνιμα εκτός επιλογών Τσόκο και οι… ταλαιπωρημένοι ακόμη από την περσινή περίοδο Αλωνεύτης και Πάρντο.

Προσπάθεια υψηλού… κινδύνου και ρίσκου να προβλέψει κάποιος τις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού, από τη στιγμή που απέδειξε στα έξι μέχρι στιγμής επίσημα φετινά παιγνίδια πως είναι απρόβλεπτος. Πολύ περισσότερο σήμερα, που έχει να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες βασικών μέχρι στιγμής ποδοσφαιριστών αλλά και την ανάγκη προφύλαξης ίσως κάποιων άλλων, ενόψει του αγώνα με την Αστάνα.

24sports.com.cy

Livesports Αpp. Κατέβασέ το Για να βλέπεις σε βίντεο τα γκολ σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Previous post

Αφιέρωμα του OTE TV (video)

Next post

Με Μπίδη για το διπλό