Ποδοσφαιρο

Αν βάλει ένα γκολ!

Απ’ όπου και αν προσεγγίσει κανείς τον επαναληπτικό αγώνα του ΑΠΟΕΛ απέναντι στη Σλάβια Πράγας, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα. Ποιο; Εάν σκοράρει στην «Έντεν Αρένα», θα βρεθεί μία ανάσα πριν από την απογείωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Για να αποκλειστεί, βλέπετε, θα πρέπει να δεχθεί τέσσερα (ολόκληρα) τέρματα, κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί, όσο και αν στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να γίνουν.

«Το σημαντικό είναι ότι έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα (2-0), όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας δώσει την πρόκριση», υπενθυμίζουμε είχε δηλώσει ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος της πρώτης αναμέτρησης, σημειώνοντας παραλλήλως πως «πρέπει να σκεφτούμε το πώς θα λειτουργήσουμε στο δεύτερο παιχνίδι και να παίξουμε για να σκοράρουμε εκεί».

Το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Τετάρτης, λοιπόν, δεν είναι να ηττηθεί με 0-1 ή να πάρει τη «λευκή» ισοπαλία (0-0), αν και αυτά τα σενάρια θα ήταν επίσης ιδανικά, αλλά να έχει εκείνη την αγωνιστική παρουσία που θα του επιτρέψει τουλάχιστον σε μία από τις επιθέσεις που θα εκδηλώσει να βρει τον δρόμο που οδηγεί στο πλεκτό, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους Τσέχους.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Αλήθεια, πόσες φορές ο Θρύλος κατάφερε στα πλέι οφ των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ να σκοράρει εκτός έδρας; Κατά τις οκτώ προηγούμενες φορές που βρέθηκε στην εν λόγω φάση και μάλιστα σερί από τη σεζόν 2009-10, μόλις τρεις φορές παραβίασε την αντίπαλη εστία σε ισάριθμα ματς και στα υπόλοιπα έμεινε άσφαιρος.

Όλα αυτά με την υποσημείωση πως και στις οκτώ περιπτώσεις, κλήθηκε να δώσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας, άρα σημασία ήταν να αποσπάσει ένα αποτέλεσμα που θα του άφηνε ενόψει της ρεβάνς στο ΓΣΠ το παράθυρο της πρόκρισης ανοικτό. Τώρα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αφού απαιτείται εντός έδρας να θέσει αυτός τις βάσεις για την απογείωση…

Πότε σκόραρε μακριά από το ΓΣΠ στη φάση πάντοτε των πλέι οφ; Η πιο πρόσφατη ήταν το καλοκαίρι του 2014 απέναντι στην Άαλμποργκ και η μοναδική εκ των τριών στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βινίσιους στο 54ο λεπτό είχε απαντήσει στο τέρμα του Τόμπσεν στο στάδιο Νορτζίσκι. Οι άλλες δύο; Τα αμέσως προηγούμενα καλοκαίρια.

Συγκεκριμένα, το 2013 κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει στο στάδιο «Κοστάν Βάντερ Στοκ» το προβάδισμα με τέρμα του Μαλαντά (21΄) και ο Αλεξάνδρου δύο λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο έφερε το σκορ στα ίσα. Το καλοκαίρι του 2012 στο «Νταγκλά Αρένα» και δη απέναντι στη Νέφτσι Μπακού, ο Μπενασούρ με πέναλτι στο 83΄ απάντησε στο γκολ που προηγούμενου λεπτού από τον Σουκούροφ.

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να μην κατάφερε να πάρει το «διπλό» ή να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του, αλλά σε καμία εκ των αναμετρήσεων δεν δέχθηκε δύο ή περισσότερα τέρματα. Κάτι που εάν συμβεί και το βράδυ της Τετάρτης στην Πράγα, εννοείται πως θα του επιτρέψει να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα είναι ασφαλώς να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό σκορ, με το γκολ εκτός έδρας να είναι εκ των βασικών στόχων και να συμπεριληφθεί εν τέλει στην κλήρωση της Πέμπτης για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

Goal

Previous post

23 παίκτες στην αποστολή μας για την πρόκριση

Next post

«Να ελέγξουμε το παιχνίδι»