ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιροΤα ΜΜΕ για 'μας

Η αξιολόγηση των μεταγραφών

Πριν καλά-καλά τελειώσει η περσινή σεζόν, στον ΑΠΟΕΛ είχαν κινήσει τις διαδικασίες για τον σχεδιασμό του συνόλου. Από τον περασμένο Απρίλιο, γίνονταν οι συζητήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ. Οι προσθήκες έκλεισαν νωρίς και πρωτίστως, το Δ.Σ. δεν περίμενε να δει το πώς θα εξελιχθεί η πορεία στην Ευρώπη. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Ντομένικο Τέτι, σε συνεννόηση με τη διοίκηση, προχώρησαν γρήγορα τις μετεγγραφικές υποθέσεις και με βάση το πρώτο δείγμα, σωστά. Σε σχέση με προηγούμενες σεζόν, το δείγμα των νέων προσώπων είναι καταφανώς πολύ πιο θετικό.

Οι Βιντ Μπέλετς, Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς δεν έχασαν δευτερόλεπτο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Αντρίγια Πάβλοβιτς, Ούρος Μάτιτς έπαιξαν και στα 6 επίσημα ματς δίνοντας λύσεις, θετικά στοιχεία φανέρωσε ο Λίνους Χαλένιους, βγήκε από τη ναφθαλίνη και βοήθησε ο Ζοαοζίνιο, άτυχοι στάθηκαν λόγω τραυματισμού οι Άλεφ ντος Σάντος, Βούγιαντιν Σάβιτς. Λόγω υπεραριθμίας στο ρόστερ, o Κέβιν Λαφράνς δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Πάφος FC ενώ οι Ομάρ Χάνι, Χρίστος Σιέλης αποτέλεσαν προσθήκες για να βοηθήσουν σε βάθος χρόνου.

Ο ΑΠΟΕΛ κινήθηκε νωρίς, λοιπόν, έκλεισε τους παίκτες που ήθελε, διασφάλισε ευρωπαϊκή πορεία έως τον Δεκέμβριο και πλέον, έχει τη δυνατότητα να είναι πιο ήρεμος, σχεδιάζοντας το πώς θα εμφανιστεί όπως πρέπει στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και το πώς θα διατηρήσει το στέμμα του πρωταθλητή για όγδοη διαδοχική σεζόν.

Το «Goal», λοιπόν, έχοντας ένα ικανοποιητικό δείγμα επίσημων αγώνων, ακτινογραφεί στις γραμμές που ακολουθούν την παρουσία των παικτών που ντύθηκαν στα χρώματα της ομάδας στη λήξασα μετεγγραφική περίοδο…

Μπέλετς: Κατέθεσε διαπιστευτήρια ενός τερματοφύλακα με σπουδαία αντανακλαστικά, γεννώντας την αισιοδοξία ότι τα καλύτερα έρχονται. Ο υψηλόσωμος διεθνής Σλοβένος, με εξαίρεση ένα λάθος στο πρώτο παιχνίδι με τη Σουτιέσκα, στα υπόλοιπα μέτρησε στο ενεργητικό του σωτήριες επεμβάσεις, ορισμένες εξ αυτών με εντυπωσιακό τρόπο. Ιδιαίτερα απέναντι στην Καραμπάχ. Βασικός και αναντικατάστατος σε όλα τα ματς της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ (540 λεπτά).

Μιχαΐλοβιτς: Αποτέλεσε την έκτη μετεγγραφή της ομάδας, με τη φετινή σεζόν να είναι μόλις η πρώτη στην καριέρα του που βγήκε εκτός Ελβετίας για να παίξει ποδόσφαιρο. Αντιμετώπισε προβλήματα αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με την έλευση του Τόμας Ντολ, όμως, μεταφέρθηκε στην αντίθετη πλευρά, δηλαδή στη φυσική του θέση και τα πήγε περίφημα. Δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο στις επίσημες υποχρεώσεις ο 27χρονος. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του (540 λεπτά).

Πάβλοβιτς: Ο Σέρβος επιθετικός μπήκε αμέσως στο «πετσί» των πρωταθλητών και φανέρωσε την ποιότητά του. Μυαλωμένο παιχνίδι, σωστές τοποθετήσεις και γκολ. Σκόραρε τρεις φορές, όλες στον επαναληπτικό με τη Σουτιέσκα και εάν ήταν λίγο πιο προσεχτικός θα πετύχαινε περισσότερα. Ο 25χρονος που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Ραπίντ Βιέννης, έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο ώστε να αποτελέσει γερό χαρτί στη γραμμή κρούσης. Σε πέντε αγώνες ήταν στο αρχικό σχήμα (422 λεπτά).

Μάτιτς: Από το δεύτερο παιχνίδι, όταν δηλαδή πήρε φανέλα βασικού, δεν βγήκε ποτέ από τους πρώτους 11. Ο Σέρβος μέσος κάλυψε αρκετά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, με την απόδοσή του να είναι καλύτερη από ματς σε ματς. Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στη ρεβάνς με την Καραμπάχ και ο ΑΠΟΕΛ διασφάλισε ευρωπαϊκή πορεία έως το τέλος του έτους. Ο 29χρονος άφησε πολύ καλά δείγματα γραφής και αναμένεται πως θα αποτελέσει βασικό πυλώνα του ΑΠΟΕΛ για την επίτευξη των στόχων.

Χαλένιους: Αποκτήθηκε από τη Σούντσβαλ, ομάδα που διατηρούσε τα δικαιώματά του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σκοράροντας κατά ριπάς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο 30χρονος Σουηδός, στα 128 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Έδειξε, όμως, ότι πρόκειται για φορ που ξέρει να κινηθεί στην αντίπαλη περιοχή και έχει την ικανότητα να κρατήσει μπάλα. Παίρνοντας πολύ περισσότερες ευκαιρίες, θα διαφανεί κατά πόσον μπορεί να δώσει τις επιθυμητές λύσεις στο σκοράρισμα.

Ζοαοζίνιο: Χρησιμοποιήθηκε στους αγώνες με τον Άγιαξ, έχοντας εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, καλύπτοντας το αριστερό άκρο της άμυνας. Επιβεβαίωσε, εν ολίγοις, τις συστάσεις που έλεγαν ότι πρόκειται για παίκτη που ξέρει πολύ καλά  να αμύνεται. Ασφαλώς, δεν τον είδαμε αρκετές φορές να ανεβαίνει ώστε να βοηθήσει στην επιθετική λειτουργία. Κάτι που ίσως να αποτέλεσε οδηγία του Τόμας Ντολ. Το δείγμα, πάντως, κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι για τον Πορτογάλο.

Σάβιτς: Αποτέλεσε κατά σειρά το 10ο μετεγγραφικό απόκτημα. Αγωνιζόταν στον Ερυθρό Αστέρα, καταγράφοντας 65 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν διαθέσιμος μονάχα σε δύο αγώνες, αυτούς στον 2ο προκριματικό γύρο, με το κοντέρ του να «γράφει» 107 λεπτά. Το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, τον έθεσε νοκ-άουτ. Αν και μικρό το δείγμα, φάνηκε η εμπειρία του και εκφράζεται η αισιοδοξία πως στη συνέχεια θα δώσει τις δέουσες λύσεις στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Άλεφ: Το μεγαλύτερο όνομα των καλοκαιρινών επιλογών μετρά μόνο 37 λεπτά, γι’ αυτό και ο Βραζιλιάνος απασχόλησε αρκετές φορές την ειδησεογραφία του ΑΠΟΕΛ. Έδειξε μέρος των ικανοτήτων του, αλλά κρίθηκε ανέτοιμος για περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Συν τοις άλλοις, ήλθε και ο μυϊκός τραυματισμός, κάτι που τον πήρε πίσω. Οι προσδοκίες για τον 24χρονο χαφ είναι πολύ ψηλές. Σε τέσσερις αναμετρήσεις δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Δύο φορές χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή.

Λαφράνς: Έπαιξε σε δύο αγώνες, στο πρώτο 90λεπτο με τη Σουτιέσκα και στη ρεβάνς με την Καραμπάχ. Δόθηκε λόγω υπεραριθμίας στο ρόστερ με τη μορφή δανεισμού στην Πάφος FC. Πρόκειται για πολύ καλό αμυντικό, το έδειξε εξάλλου κατά τη θητεία του στην ΑΕΛ. Η πορεία στην ομάδα της Πάφου θα αξιολογηθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Previous post

Τα εισιτήρια με την ΑΕΛ

Next post

4 αγώνες σε 15 μέρες