ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

2-3 στόχοι για την κάθε θέση

Με το… σταγονόμετρο βγαίνουν ειδήσεις από το ΑΠΟΕΛ και υπάρχει λόγος. Όσο διαρκεί η εκκρεμότητα για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιριστών για την περσινή αλλά και για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, θα είναι «δεμένα» τα χέρια της Επιτροπής Προγραμματισμού.

Παρά το γεγονός ότι τα άτομα της επιτροπής είναι καθημερινά στον Αρχάγγελο και έχουν μοναδική ασχολία την αξιολόγηση μεταγραφικών στόχων, εντούτοις το επόμενο βήμα που θα είναι οι συμφωνίες, δεν γίνεται και δεν θα γίνει αν δεν δοθεί έγκριση από τη διοίκηση.

Το μεγάλο εμπόδιο αυτό είναι. Πέρα από τις διαφωνίες των γνωστών παικτών για την ποδοσφαιρική χρονιά 2019-20, στο προσκήνιο είναι και η επιθυμία της διοίκησης να κάνει αναπροσαρμογή σε πολλά συμβόλαια για το 2020-21.

Δεν φαίνεται όμως να είναι ό,τι πιο εύκολο. Τουλάχιστον στα επίπεδα που επιθυμεί και στοχεύει σε τεράστια μείωση, προκειμένου να μπορέσει να καταλήξει στο νέο μπάτζετ.

Η μερική έστω πληροφόρηση που λαμβάνουμε, θέλει κάποιους ποδοσφαιριστές να είναι διαλλακτικοί και πιθανόν να αποδεχθούν τη νέα οικονομική τάξη στην ομάδα, όμως είναι και η άλλη πλευρά που έχει στείλει διαφορετικό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, η όποια μείωση πρέπει κατά την άποψη των ποδοσφαιριστών να κυμανθεί σε λογικά (κατά την άποψή τους) πλαίσια, για να δεχθούν να γίνει αναπροσαρμογή στα συμβόλαιά τους.

Σχετικά τώρα με το μεταγραφικό οργανόγραμμα έχει προχωρήσει. Οι πληροφορίες μας λένε ότι για κάθε θέση στην οποία θα χρειαστεί ενίσχυση υπάρχουν 2-3 στόχοι, με την Επιτροπή Προγραμματισμού να έχει στο μυαλό το μπάτζετ στο οποίο μπορεί να κινηθεί, όπως το έχει θέσει η διοίκηση.

Όταν δηλαδή επισημοποιηθεί και αν το επιτρέψουν οι συμφωνίες, τότε σε αυτό το μπάτζετ θα γίνουν οι τελικές προτάσεις.
Για τη θέση του τερματοφύλακα συγκεντρώθηκαν 3-4 αξιόλογες περιπτώσεις, με το πλάνο να περιλαμβάνει δύο μεταγραφές.

Δεν υπολογίζεται, όπως όλα δείχνουν, η παραμονή Μπόι Βάτερμαν, που ανήκει όπως είναι γνωστό στον κατάλογο των παικτών οι οποίοι δεν δέχθηκαν τη μείωση. Θα αποκτηθούν επίσης δύο κεντρικοί αμυντικοί και τρεις χαφ αν δεν μείνει ο Άλεφ.

Επίσης, ένας ακόμα ακραίος επιθετικός και δύο σέντερ φορ περιλαμβάνονται αυτή την στιγμή στο μεταγραφικό πλάνο του Ουζουνίδη.

Λόγω του ότι όμως ενδεχομένως να προκύψουν αποχωρήσεις (βλέπε περιπτώσεις Βούρου,Τάμαρι,Ιωάννου) πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός των νέων προσώπων που θα φιλοξενήσει το αθλητικό κέντρο της ομάδας.

 

Μιχάλης Παπαγεωργίου

Previous post

«Και η ιστορία συνεχίζεται...»»

Next post

Τα δύο σενάρια για τον Ζαχίντ