Ποδοσφαιρο

Στην άκρη το κύπελλο

Ο ΑΠΟΕΛ κλείδωσε την παρουσία του στο μεγάλο τελικό της 20ης Μαΐου και πλέον επικεντρώνεται αποκλειστικά στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ στον τελικό και θα δούμε μια επανάληψη της περσινής μάχης μεταξύ των δυο ομάδων όμως αυτή τη φορά το έπαθλο θα είναι η κούπα του κυπέλλου.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν φόρτσαραν ιδιαίτερα στο σημερινό παιχνίδι, έκαναν σωστή διαχείριση και κατάφεραν να «κλειδώσουν» την πρόκριση με σχετική ευκολία. Σε γενικές γραμμές δεν ήταν ικανοποιητική η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ όμως υπάρχουν ελαφρυντικά. Από τη στιγμή που το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση ήταν αναμενόμενο ότι οι παίκτες δεν θα είχαν την αυτοσυγκέντρωση που θα ήθελε ο προπονητής τους. Στο μυαλό τους ήταν το επόμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση.

Οι «πράσινοι» δημιούργησαν προβλήματα στον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά σε 1-2 περιπτώσεις. Στην επανάληψη η ομάδα του Τόρστεν Φινκ βελτιώθηκε και δημιούργησε τρεις πάρα πολύ καλές ευκαιρίες με τους Σέρινταν και Τζιμπούρ οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Ο Τόρστεν Φινκ παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-4-2. Γκόμες και Αλεξάντρου αγωνίστηκαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των «πρασίνων».

Μελανό σημείο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Ούρκο Πάρντο. Ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ ένοιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο και αντικαταστάθηκε από το Χιώτη. Ο Πάρντο θα περάσει αύριο από ιατρικές εξετάσεις όμως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός.

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Ανόρθωση στο «ΠΑΠ». Ο ΑΠΟΕΛ θα είναι σχεδόν υπερπλήρης στο συγκεκριμένο παιχνίδι αφού υπάρξουν κάποιες πολύ σημαντικές επιστροφές. Αν εξαιρέσουμε τον παροπλισμένο Σωτηρίου, ο Τόρστεν Φινκ θα έχει στη διάθεση του όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη έξοδος για τους «γαλαζοκίτρινους» σε ένα γήπεδο όπου σχεδόν πάντα τα βρίσκουν σκούρα. Ο Γερμανός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ θα αρχίσει από αύριο να καταστρώνει τα πλάνα του.

 

Του Σάββα Λαζανιά στο 24sports.com.cy

Previous post

Καθησυχαστικές οι εκτιμήσεις για Πάρντο

Next post

Για 5η φορά τελικός με την ΑΕΛ