ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Πρόκριση και… δυναμική μαζί!

Τα… αυτονόητα χρειάζεται να κάνουν το απόγευμα οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ για να σφραγίσουν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Το 3-0 επί της Ομόνοιας στο πρώτο ματς έχει θέσει γερές βάσεις πρόκρισης και το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι η σωστή διαχείριση του αγώνα.

Η ρεβάνς αυτή αποτελεί και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος παλεύει κόντρα στον κακό εαυτό του για να αποκτήσει σταθερότητα. Προέρχεται από το 3-0 επί της Ομόνοιας και το 3-0 επί του Ερμή. Μία νέα καλή εμφάνιση κι ένα νέο θετικό αποτέλεσμα (ακόμη κι αν δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα θετικό για να περάσει, αφού και μία… μικρή ήττα δίνει την πρόκριση) θα δημιουργήσουν μία άλλη δυναμική στην ομάδα.

Μία ομάδα που ψάχνει σταθερότητα χρειάζεται κυρίως σερί θετικά αποτελέσματα. Ένα τρίτο σερί καλό αποτέλεσμα, λοιπόν, θα δώσει την ώθηση που χρειάζονται και στο μυαλό και στην ψυχολογία οι παίκτες ώστε να φτάσουν στα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου με δυναμική και με… φόρα.

Πέρα από τη σημασία που έχει πάντα ένα ματς και μία νίκη κόντρα στην Ομόνοια, ακόμη και τώρα που η πρόκριση δεν χάνεται, θα πρέπει να κοιτάμε και λίγο πιο πέρα. Η ομάδα χρειάζεται και σήμερα το θετικό αποτέλεσμα, όχι για την πρόκριση, αλλά για το ηθικό της, για την ψυχολογία της, για το… μέλλον της.

Για να έρθει το πολυπόθητο νταμπλ χρειάζονται νίκες. Και ο καλύτερος τρόπος για να κερδίζεις είναι να εθιστείς στις νίκες. Ακόμη και σε παιχνίδια που εκ πρώτης όψεως δεν μοιάζει απαραίτητη η νίκη. Και όμως είναι! Γιατί έτσι χτίζεις νοοτροπία νικητή!

 

Previous post

Το χαμένο οπαδικό DNA μας

Next post

Γι' αυτό ξέσπασε!