Τα ΜΜΕ για 'μας

Παρηγοριά στον… άρρωστο

Και όμως μπορούσαν τα πράγματα να ήταν και χειρότερα! Υπήρχε και πιο κάτω από την τραγική εμφάνιση και την ήττα στο ΓΣΖ. Το ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να ήταν σήμερα σχεδόν εκτός διεκδίκησης του τίτλου, παραμένει ωστόσο στο παιγνίδι, αφού άλλοι (βλέπε Ανόρθωση) φρόντισαν γι’ αυτό.

Υπάρχει κανείς που θα πίστευε πως το ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να ανατρέψει τα σε βάρος του δεδομένα και να κατακτήσει το φετινό τίτλο, αν σήμερα η διαφορά από την πρώτη θέση ήταν στους τέσσερις βαθμούς; Μαθηματικά ναι, στην ουσία όμως και ειδικά μετά τη χθεσινή εικόνα, δύσκολα θα πίστευε σε μια τέτοια ανατροπή ακόμη και ο πιο αισιόδοξος Αποελίστας.

Στο άκουσμα της ήττας του Απόλλωνα κανείς δεν είχε διάθεση να πανηγυρίσει, αν μη τι άλλο όμως μια ανακούφιση προκάλεσε η είδηση. Έστω και αν στο παιγνίδι του τίτλου είναι πλέον υπό προϋποθέσεις και η ΑΕΚ.

Παρηγοριά στον… άρρωστο η παράλληλη ήττα του Απόλλωνα και οι ελπίδες παραμένουν, όσο και αν «βαριά» άρρωστο έδειξε χθες το ΑΠΟΕΛ.

Υπάρχει λοιπόν θεραπεία και άμεσα μάλιστα;

Κάποιες από τις προηγούμενες εμφανίσεις της ομάδας του Τόρστεν Φινκ έδειξαν πως υπάρχει ελπίδα, ωστόσο, η συνεχιζόμενη αδυναμία σταθεροποίησης σε ένα καλό επίπεδο εμφανίσεων κάνει όλους επιφυλακτικούς.

Επιπρόσθετα, κάποια στοιχεία της χθεσινής απογοητευτικής παρουσίας δημιουργούν περαιτέρω ανησυχία. Γιατί άλλο να θέλεις αλλά να μην μπορείς να οργανωθείς σωστά, να δημιουργήσεις μια ευκαιρία της προκοπής, γιατί ο αντίπαλος αποδεικνύεται πιο καλός και άλλο να σε χαρακτηρίζει η έλλειψη πάθους και η υποτονικότητα στις κινήσεις σου.

Αρνητικό στοιχείο και η αγωνιστική απειθαρχία. Ποτέ τα προηγούμενα χρόνια, έμπειροι ποδοσφαιριστές δεν είχαν τόσα νεύρα, δεν έκαναν με τόση ευκολία σοβαρά αβίαστα λάθη και ποτέ τόσο εύκολα και απερίσκεπτα δεν δέχονταν κίτρινες κάρτες με αποτέλεσμα είτε το αριθμητικό μειονέκτημα κατά την διάρκεια ενός αγώνα, είτε τις πολλές απουσίες σε κάποια από τα επόμενα παιγνίδια.

Έχει ο Τόρτσεν Φινκ και οι συνεργάτες του το αντίδοτο σε όλα αυτά;

Η διαχείριση του ρόστερ από τον Γερμανό τεχνικό, οι καλύτερες εμφανίσεις και κάποιες σημαντικές νίκες σε παιγνίδια με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, απαντούν ναι. Ωστόσο, η κατά καιρούς λανθασμένη τακτική και επιλογή εντεκάδας δημιουργούν αμφιβολία.

Όπως και η επιμονή του σε συγκεκριμένους παίκτες οι οποίοι δεν… Χθες πάντως κανείς δεν το δικαίωσε για την επιλογή του.

Αδιάβαστος χθες ο Γερμανός τεχνικός, κυρίως ως προς την αδυναμία του να αντιμετωπίσει σωστά τον αντίπαλο και χωρίς plan B, το οποίο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, αν και μετά την αποβολή τα όποια σχέδια του πήγαν χαμένα, όπως μεγάλο χαμένο διάστημα ήταν και η μία ώρα παιγνιδιού με έντεκα παίκτες και καθαρά παθητικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο.

Ποια στα αλήθεια ήταν η τακτική του ΑΠΟΕΛ χθες προκειμένου να σκοράρει και να κερδίσει το παιγνίδι; Πως προετοίμασε την ομάδα του ο κύριος Φινκ να αντιμετωπίσει το γνώριμο στυλ παιγνιδιού του αντιπάλου και τους γνωστούς επικίνδυνους παίκτες της ΑΕΚ;

Στο γήπεδο πάντως, το ΑΠΟΕΛ έδειχνε να βρίσκεται προ εκπλήξεως!

Υπάρχει λοιπόν ελπίδα. Η απάντηση στον «Αρχάγγελο» βρίσκεται για την ώρα, σύντομα όμως θα γίνει γνωστή. Ο πρώτος ημιτελικός με την Ομόνοια την ερχόμενη Τετάρτη είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Αν από το ταρακούνημα του ΓΣΖ το ΑΠΟΕΛ σταθεί στα πόδια του, αν η εκ νέου κακή αυτή παρένθεση κλείσει άμεσα, αν η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία επιστρέψουν, το ΑΠΟΕΛ θα έχει κερδίσει πολύ περισσότερα από ένα καλό αποτέλεσμα στην προσπάθεια του να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου…

24sports.com.cy

Previous post

Συμφωνεί;

Next post

Προβάδισμα πρόκρισης