ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠοδοσφαιρο

Οι δύο όψεις του πανηγυρισμού του Τόμας

Σχολιάστηκε ποικιλότροπα ο πανηγυρισμός του Τόμας Ντε Βινσέντι μετά το γκολ που πέτυχε στο Κύπελλο κόντρα στην Ομόνοια. Ένας πανηγυρισμός που έκρυβε ένταση και πίεση, αλλά και που για πολλούς ήταν μάλλον αχρείαστος…

Πριν σχολιάσει ο καθένας την αντίδραση του Αργεντινού επιθετικού, θα πρέπει να σκεφτεί τι κρύβεται από πίσω. Ο Ντε Βινσέντι είναι εμφανές ότι αισθάνεται μεγάλη πίεση. Σε περίοδο κρίσης η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ πήρε το ρίσκο και σπατάλησε μισό εκατ. ευρώ για πάρτη του. Και από τον Αύγουστο, μετά τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι άφαντος!

Μπορεί πολλοί τότε να σκέφτηκαν ότι ο Αργεντινός έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω, αφού η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του ΑΠΟΕΛ, αλλά αρκετούς μήνες μετά, σχεδόν έχει ξεχαστεί πόσο καθοριστικός ήταν ο Αργεντινός -μαζί με τον Σέρινταν- στα προκριματικά. Και ξεχάστηκε γιατί από τον Αύγουστο και μετά τον… ψάχνουμε τον Ντε Βινσέντι.

Ότι μπορεί, το ξέρουμε. Το έχουμε δει, μας το έχει δείξει. Γιατί λοιπόν ο Ντε Βινσέντι περνά απαρατήρητος εδώ και μήνες; Πολλοί κάνουν λόγο για ζήτημα ψυχολογίας. Μετά από ένα διάστημα ντεφορμαρίσματος στην αρχή, τον πήρε από κάτω. Είχε και κάποιους τραυματισμούς μέχρι το Δεκέμβριο που σίγουρα τον επηρέασαν.

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη που τον είχε περισσότερο στον πάγκο παρά στον αγωνιστικό χώρο όσο ήταν ντεφορμέ, ο Ντε Βινσέντι είναι σταθερά και αμετακίνητα στην ενδεκάδα με τον Τόρστεν Φινκ. Σε βαθμό μάλιστα παρεξηγήσεως, αφού στα περισσότερα παιχνίδια εξακολουθούσε να περνά -σχεδόν- απαρατήρητος.

Με τον Απόλλωνα, στο 2-2, επανήλθε μετά από καιρό στις μεγάλες εμφανίσεις. Και με την Ομόνοια στο Κύπελλο επανήλθε και στα γκολ. Και ξέσπασε. Ξένισε η αντίδρασή του. Είναι γεγονός ότι ήταν υπερβολική. Δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο ο Ντε Βινσέντι, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά από μήνες!

Αλλά πριν τον καταδικάσουμε, ας σκεφτούμε πόση πίεση και ένταση κρύβει από πίσω της αυτή η (λανθασμένη, αλλά ανθρώπινη) αντίδραση…

Previous post

Η διπλή πίεση του Φινκ!

Next post

Η μεγάλη προοπτική του limit up