Τα ΜΜΕ για 'μας

Ευκαιρία και υποχρέωση…

Δεν είχε γίνει ιδιαίτερη αναφορά κατά την διάρκεια της εβδομάδας, κανείς από πλευράς ΑΠΟΕΛ δεν στάθηκε σε αυτό, η πιθανότητα απώλειας όμως του Απόλλωνα υπήρχε και είναι πλέον γεγονός. Μένει τώρα το ΑΠΟΕΛ να την εκμεταλλευτεί.

Ούτως ή άλλως, με οποιοδήποτε αποτέλεσμα χθες στο ΓΣΠ, για το ΑΠΟΕΛ η σημερινή αποστολή ένα μόνο στόχο είχε. Την επιστροφή στις νίκες, αφού μόνο με αυτό τον τρόπο η προσπάθεια για τον τίτλο θα συνεχιζόταν.

Τα ίδια ισχύουν και τώρα, με μόνη διαφορά την άνοδο στην πρώτη θέση και το προβάδισμα των δυο βαθμών, στο ενδεχόμενο νίκης σήμερα σε βάρος του Ερμή. Ούτε λόγος, ούτε σαν σκέψη, πολύ περισσότερο εντός «Αρχαγγέλου», πως η χθεσινή ήττα του Απόλλωνα δίνει περιθώριο απώλειας βαθμών σήμερα για το ΑΠΟΕΛ.

Όσο επιβεβλημένη θα ήταν σήμερα η ανάγκη για νίκη, σε περίπτωση που ο Απόλλωνας κέρδιζε χθες, άλλο τόσο είναι τώρα που ο βασικός αντίπαλος για τον τίτλο απώλεσε εκ νέου βαθμούς.

Στις προηγούμενες απώλειες του, ειδικά στην περεασμένη αγωνιστική, το ΑΠΟΕΛ δεν… ανταποκρίθηκε, αυτή την φορά επιβάλλεται να το κάνει. Αυτή η ευκαιρία περισσότερο ως υποχρέωση μοιάζει για τους παίκτες, προκειμένου να την εκμεταλλευτούν.

Ό,τι έγινε μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα έγινε. Λάθη, παραλείψεις, χαλαρότητα και ίσως υποτίμηση, στοίχισαν αρκετούς βαθμούς. Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν, όπως και άλλα περιθώρια διόρθωσης λαθών.

Από σήμερα θα πρέπει να ανοίξει μια νέα σελίδα στο τελευταίο κεφάλαιο του φετινού πρωταθλήματος και σ’ αυτήν το ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να πάρει άριστα στα έξι τελευταία… θέματα, όσες και οι αγωνιστικές που απομένουν.

Απλά, το χθεσινό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Τόρστεν Φινκ, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιεί ή να αναιρεί τα δεδομένα που ισχύουν για την δική της τελική προσπάθεια.

Τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί και τίποτα δεν θα έχει κερδίσει το ΑΠΟΕΛ, αν σήμερα βρεθεί και πάλι στην κορυφή και στο συν δύο από τη δεύτερη θέση. Θα έχει απλά κάνει το πρώτο και αποφασιστικό βήμα από τα εναπομείναντα για την κατάκτηση του τίτλου.

Πολύ περισσότερο θα έχει αποφύγει να επαναλάβει τον κακό του εαυτό, αυτόν που του στέρησε πολλά μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα και τον οποίο θα πρέπει να αποβάλει, αν θέλει να ελπίζει πως μπορεί και φέτος να ολοκληρώσει με την ίδια επιτυχία, όπως και πέρσι, την αγωνιστική περίοδο.

Τα αγωνιστικά δεδομένα για τον Τόρστεν Φινκ γνωστά, όχι όμως και οι επιλογές του, αφού το ενδεχόμενο να εκπλήξει με κάποιες από τις επιλογές του ο Γερμανός τεχνικός υπάρχει και δεν θα είναι η πρώτη φορά αν κάτι τέτοιο συμβεί.

Με βάση τη λογική, αλλά και τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, ο Πάρντο μάλλον επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, στο 50 – 50 οι πιθανότητες για Αρτυματά και Χριστοφίδη να πάρουν τη θέση του τιμωρημένου Σέρτζιο, με τους Ρίισε, Αμορίν και Κακά να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας.

Όλα συνηγορούν πως η στιγμή της επιστροφής του Βινίσιους στην αρχική εντεκάδα και δίπλα στον Λάνιγκ έχει φθάσει, ενώ απ’ εκεί και πέρα με εξαίρεση τον σίγουρο Τζιμπούρ όλα είναι πιθανά. Υπολογίστε απλά πως για άλλες τρεις θέσεις υπάρχουν οι υποψηφιότητες των Σιέρινταν, Γκόμες, Χαραλαμπίδη, Αλεξάνδρου, Ναφίου και Αλωνεύτη.

Διαλέγει και παίρνει ο κύριος Φινκ, αρκεί στο τέλος η όποια επιλογή, το όποιο αγωνιστικό σχήμα, να καταλήξει σε μια καλή εμφάνιση και ασφαλώς στη νίκη, τους τρεις βαθμούς και την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας.

Previous post

Προβάδισμα για την ΑΕΚ

Next post

Η υπέροχη Daphne Joy