Τα ΜΜΕ για 'μας

Βρες το λάθος και γρήγορα!

Η δήλωση του Τόρστεν Φινκ περί άγνοιας για την αιτία της τόσο άσχημης εμφάνισης του ΑΠΟΕΛ, είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους γαλαζοκίτρινους.

Ο κύριος Φινκ δεν υπερέβαλλε, η παραδοχή του ωστόσο για την αδικαιολόγητη εμφάνιση, δεν τον απαλλάσσει και από τις δικές του ευθύνες.

Στο πιο κρίσιμο στάδιο του φετινού πρωταθλήματος το ΑΠΟΕΛ φώναξε δυνατά, απών! Πόσο μάλιστα από το γεγονός της καλύτερης από ποτέ κατάστασης με τους τραυματίες και τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας και παρά την απρόσμενη για τους περισσότερους τουλάχιστο απουσία του Τζιμπούρ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς ποδοσφαιριστές να καλύψουν χαμένο έδαφος και γενικότερα στην ομάδα ανάσες σε μια δύσκολη αγωνιστική περίοδο. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο, η διακοπή αυτή περισσότερο επηρέασε παρά βοήθησε, αν αναλογιστούμε την εικόνα της ομάδας στο προηγούμενο παιγνίδι και με αποστολή αλλά και εντεκάδα τότε ανάγκης.

Στο στάδιο αυτό του πρωταθλήματος και σε τέτοια δύσκολα παιγνίδια, απαιτείται η μέγιστη προσπάθεια, πάθος και αποφασιστικότητα για τη νίκη.

Ούτε πάθος, ούτε θέληση, ούτε καθαρό μυαλό παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Τόρστεν Φινκ. Ούτε μια καθοριστική διεκδίκηση δεν κέρδισαν από τους παθιασμένους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, ούτε μια ατομική προσπάθεια δεν έκανε τη διαφορά…

Από την αρχή διέκρινες μια αδικαιολόγητη νευρικότητα και υποτονικότητα στις κινήσεις τους. Αρκεί να θυμηθούμε, ανάμεσα σε πολλές παρόμοιες φάσεις, τον τρόπο που σχεδόν ανενόχλητος ο σκόρερ του αγώνα, κάνει τις κινήσεις του και σαν σε ρυθμό προπόνησης στέλλει τη μπάλα στα δίκτυα ου Χιώτη.

Ο ΑΠΟΕΛ άφησε σήμερα πίσω την καλή εμφάνιση του προηγούμενου ντέρμπι και παρουσίασε ξανά τα ίδια λάθη, τις ίδιες κτυπητές αδυναμίες τόσο οργανωτικά όσο και αμυντικά.

Ποτέ κανείς δεν επικαλέστηκε στο παρελθόν τις πολλές απουσίες, πόσο μάλιστα σήμερα με αυξημένες τις επιλογές γα τον Τόρστεν Φινκ.

Η σημερινή εμφάνιση και ως φυσικό επακόλουθο της η ήττα, ασφαλώς και σοκ αποτελεί για το ΑΠΟΕΛ. Αν από το σοκ και το ταρακούνημα αυτό η ομάδα συνέλθει, καλώς…

Αν από τη συζήτηση και ανάλυση του παιγνιδιού με τους παίκτες του ο Τόρστεν Φινκ βρει το λάθος, τότε υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Άμεση ωστόσο πρέπει να είναι η αντίδραση προπονητή και παικτών, γιατί σε τέσσερις μόλις μέρες ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός κόντρα στην Ομόνοια.

Και αν σήμερα η Ανόρθωση… φρόντισε να μην αποδειχθεί μοιραία η εμφάνιση αυτή για το πρωτάθλημα, τυχόν επανάληψης της την Τετάρτη, ίσως στοιχίσει πολύ περισσότερο για το ΑΠΟΕΛ, στον άλλο μεγάλο στόχο της χρονιάς…

24sports.com.cy

Previous post

Πεντάδα απουσιών!

Next post

Μόνος ο κόσμος