Τα ΜΜΕ για 'μας

Ένα αλλιώτικο… Release the Kraken

Ο Ρίσε πέτυχε το πέμπτο του γκολ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και το πρώτο του στο κύπελο, θυμίζοντας το… Release the Kraken που του “κόλλησαν” πριν χρόνια κυρίως λόγω των φοβερών εκτελέσεων φάουλ.

Απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, ο Νορβηγός έκανε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις πρόκρισης. Ήταν το πρώτο του γκολ στο ΑΠΟΕΛ με τον τρόπο που τον χαρακτηρίζει – δηλαδή με χτύπημα φάουλ.

Όσο για την φράση που τον ακολουθεί, το “Release the Kraken” αυτό συμβαίνει για να δείξει την δύναμη με την οποία σουτάρει… Ο Kraken είναι ένα θαλάσσιο τέρας που ανήκει στην Νορβηγική μυθολογία και αυτή η φράση (απελευθερώστε τον Κράκεν) χρησιμοποιείται μεταφορικά από το 1981 και έπειτα σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αφού τότε είχε ακουστεί για πρώτη φορά στην ταινία “Clash of the Titants”.

Ο τρόπος που εκτελεί τα φάουλ ο μπακ του ΑΠΟΕΛ – δηλαδή με απίστευτη δύναμη – είναι και ο λόγος που του έχει “κολλήσει” αυτή η φράση. Είναι, δηλαδή, σαν να… ελευθερώνεται ένα τέρας, όταν αποφασίσει να σουτάρει δυνατά. Με την Ομόνοια το χτύπημα δεν ήταν δυνατό αλλά τεχνικό, όμως θύμσε σε όλους ότι ο Ρίσε έχει και αυτό στο “οπλοστάσιό” του.

kerkida.net

Previous post

Να μην εφησυχάσουμε

Next post

ΑΠΟΕΛ, υπεράνω όλων