Τα ΜΜΕ για 'μας

Ένας συν πέντε τελικοί!

Ο τελικός κυπέλλου, ορισμένος στις 20 Μαίου, μπορεί να περιμένει. Μέχρι τότε μεσολαβούν άλλοι πέντε τελικοί. Απ’ εδώ και πέρα όλα τα παιγνίδια που απομένουν τον ίδιο χαρακτήρα έχουν και σαν τελικοί μπορεί να χαρακτηριστούν, από την στιγμή που περιθώρια απώλειας δεν υπάρχουν!

Όταν ο προπονητής παραδέχεται πως η εμφάνιση δεν ήταν η αναμενόμενη, δεν υπάρχουν και πολλά για να προσθέσει κάποιος. Πάλι καλά που δεν… πλήρωσε την μετριότητα ειδικά του πρώτου ημιχρόνου χθες το ΑΠΟΕΛ, γιατί αν η Ομόνοια σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, τα δεδομένα ασφαλώς και θα άλλαζαν.

Αφού ο Τόρστεν Φινκ αποδίδει την μέτρια χθεσινή παρουσία στο σκορ του πρώτου αγώνα αλλά και στην κρισιμότητα του επόμενου αγώνα, το Σάββατο κόντρα στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», οφείλουμε να αποδεχθούμε την άποψη του. Μεθαύριο ωστόσο, η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική. Αν χθες μια… συντηρητική εμφάνιση μετά το καθαρό σκορ του πρώτου αγώνα ήταν αρκετή, το Σάββατο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να έχουν μια πολύ καλύτερη παρουσία.

Διαφορετικό παιγνίδι,  άλλα τα αγωνιστικά δεδομένα και πολύ μεγαλύτερο το κίνητρο. Πλέον, μετά το προβάδισμα που απέκτησε το ΑΠΟΕΛ από τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής, κάθε νίκη είναι και ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου. Κάθε επιτυχία φέρνει την ομάδα ακόμη πιο κοντά στη κατάκτηση του τίτλου. Αυτό και μόνο, λογικά φθάνει και περισσεύει για τους παίκτες και την αντίδραση τους στο γήπεδο.

Η χθεσινή εξέλιξη με την πρόκριση της ΑΕΛ στον τελικό, σε μεγάλο βαθμό κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα στα εναπομείναντα παιγνίδια του πρώτου ομίλου, βάζοντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση για τις ομάδες που διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη, από τη στιγμή που μόνο ένα σενάριο καθιστά πλέον προνομιούχο την τέταρτη θέση. Και η Ανόρθωση, είναι μια από τις ομάδες που κυνηγούν αυτό το στόχο και πιο συγκεκριμένα την τρίτη θέση…

Δεν ήταν όλα ευχάριστα από τη χθεσινή πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Ούρκο Πάρντο και Μάριος Αντωνιάδης απεκόμισαν προβλήματα τραυματισμών, αν και σε αντίθεση με τον Πάρντο ο νεαρός αμυντικός δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό. Η προσοχή είναι επικεντρωμένη στον Βέλγο τερματοφύλακα, του οποίου η συμμετοχή στο ντέρμπι του Σαββάτου αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολη, παρά το γεγονός ότι οι πρώτες εκτιμήσεις δεν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικές.

Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος και ανεξάρτητα από την εξέλιξη με τους Πάρντο και Αντωνιάδη, η τεχνική ηγεσία θα έχει και αυτή την εβδομάδα αυξημένες επιλογές.

Δεν αγωνίστηκαν λόγω τιμωρίας κόντρα στον Ερμή οι Μοράις, Σέρτζιο, Καρλάο και Ντε Βινσέντι, με τους δύο τελευταίους να απέχουν για τον ίδιο λόγο και από τον χθεσινό αγώνα κυπέλλου. Άπαντες είναι στη διάθεση του Τόρστεν Φινκ με μια μικρή αμφιβολία για τον Καρλάο, ο οποίος προερχόταν και από τραυματισμό, ενώ έλειψε για μερικές μέρες με άδεια της διοίκησης στην πατρίδα του.

 

24sports.com.cy

Previous post

ΓΣΖ εκτός και αν...

Next post

Νίκη = Πρωτάθλημα!