Τα ΜΜΕ για 'μας

Άνοιξε το δώρο…

Εύκολα κι απλά ο ΑΠΟΕΛ νίκησε σήμερα στο ΓΣΠ τον Ερμή με 3-0 και εκμεταλλευόμενος το χθεσινό… δώρο από την ήττα του Απόλλωνα επέστεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δύο γκολ σημείωσε ο Ράφικ Τζιμπούρ και ένα ο Μάρτιν Λάνιγκ, ενώ πολύ καλή απόδοση είχε και ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης που σέρβιρε το πρώτο και το τρίτο γκολ, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και η φάση του 2-0.

Οι γαλαζοκίτρινοι αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο πήραν άνετα και δίκαια τους τρεις βαθμούς κόντρα σε μια ομάδα που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές και ορισμένους νεαρούς στη σύνθεσή της και σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό και να προβάλει αντίσταση..

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος του ΑΠΟΕΛ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλαν από το ξεκίνημα το δικό τους ρυθμό έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες και ήταν θέμα χρόνου να έρθει και το γκολ. Αυτό έγινε στο 24ο λεπτό όταν ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Λάνιγκ με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Χρυσοστόμου. Ο τερματοφύλακας του Ερμή φέρει ευθύνη στο γκολ, καθώς έχασε την μπάλα και αυτή κύλησε κάτω από το σώμα του.

Μέχρι το γκολ, ο Ερμής μπορεί να μην είχε καταφέρει να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα των γαλαζοκίτρινων, έβγαλε όμως δύο αντεπιθέσεις με τον Μανού. Τα τελειώματά του Πορτογάλου, ωστόσο, δεν ήταν τα ιδανικά για να δυσκολέψει τον Πάρντο και την άμυνά του.

Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε επιθετικά και στο 37′ ζευγάρωσε τα τέρματά του, σε μια φάση παρόμοια με το 1-0. Ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Λάνιγκ έπιασε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε τον Κακά, και η μπάλα στρώθηκε στον Τζιμπούρ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να πετύχει το 2-0.

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν τρία τα γκολ τους και «σκότωσαν» το παιχνίδι. Ήταν μόλις στο 47ο λεπτό όταν ο Χαραλαμπίδης σέντραρε από δεξιά και ο Τζιμπούρ πετάχτηκε μπροστά από τον Ζάρκοβιτς και από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 3-0.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχοντας πλέον το ζητούμενο και βλέποντας τους «φτεροπόδαρους» να μην έχουν δυνάμεις να αντιδράσουν, έριξαν ρυθμό, χωρίς να χάσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δόθηκε παράλληλα και η ευκαιρία στον Τόρστεν Φινκ να αποσύρει από τον αγώνα τους Εφραίμ, Τζιμπούρ και Ρίισε για να πάρουν ανάσες και να μετρήσουν λεπτά συμμετοχής οι Αλωνεύτης, Παπαφώτης και Αντωνιάδης.

Και από την πλευρά του Ερμή δεν υπήρχε πλέον ενδιαφέρον στο παιχνίδι και ο Γιάννης Οκκάς έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν και στους Κοντονικόλα, Τόφα και Αναστάση Δημητρίου.

ΑΠΟΕΛ (Τόρστεν Φινκ): Πάρντο, Αρτυματάς, Αμορίν, Κακά, Ρίισε (80′ Αντωνιάδης), Χαραλαμπίδης, Βινίσιους, Λάνιγκ, Εφραίμ (57′ Αλωνεύτης), Νάφιου, Τζιμπούρ (68′ Παπαφώτης).

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

2′ Εκτέλεση φάουλ από τον Χαραλαμπίδη, από πλάγια δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Λάνιγκ πλάσαρε, αλλά άστοχα.

5′ Σουτ από τον Μανού, πάνω στον Πάρντο που μάζεψε εύκολα την μπάλα.

8′ Σουτ από τον Ρίισε, άστοχο.

10′ Καλό σουτ του Εφραίμ από το ύψος της περιοχής, ο Χρυσοστόμου δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ.

11′ Σουτ από τον Χαραλαμπίδη, άστοχο.

13′ Σουτ στην κίνηση από τον Τζιμπούρ, άστοχο.

20′ Καλή κεφαλιά από τον Τζιμπούρ σε σέντρα του Χαραλαμπίδη, ο Χρυσοστόμου απέκρουσε με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης ο ΑΠΟΕΛ είχε νέα ευκαιρία, αλλά το σουτ του Εφραίμ ήταν πολύ άστοχο.

21′ Αντεπίθεση για τον Ερμή με τον ταχύτατο Μανού που μπήκε περιοχή, αλλά την ώρα που σούταρε, έπεσε έγκαιρα στα πόδια του ο Κακά και με την κόντρα έδιωξε την μπάλα.

24′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ. Ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Λάνιγκ με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Χρυσοστόμου. Ο τερματοφύλακας του Ερμή φέρει ευθύνη στο γκολ, καθώς έχασε την μπάλα και αυτή κύλησε κάτω από το σώμα του.

27′ Από πολύ μακριά ο Παουλίνιο θέλησε να «κρεμάσει» τον Πάρντο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

31′ Κεφαλιά από τον Λάνιγκ, απέκρουσε ο Χρυσοστόμου.

33′ Κίτρινη κάρτα στον Κούρου.

37′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ. Όπως και στο πρώτο γκολ, ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Λάνιγκ έπιασε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε τον Κακά, και η μπάλα στρώθηκε στον Τζιμπούρ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να πετύχει το 2-0.

45′ Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ. Ο Χαραλαμπίδης σέντραρε από δεξιά και ο Τζιμπούρ πετάχτηκε μπροστά από τον Ζάρκοβιτς και από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 3-0.

57′ Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Έξω ο Εφραίμ, μέσα ο Αλωνεύτης.

57′ Αλλαγή για τον Ερμή. Έξω ο Κούρου, μέσα ο Κοντονικόλα.

68′ Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Έξω ο Τζιμπούρ, μέσα ο Παπαφώτης.

68′ Αλλαγή για τον Ερμή. Έξω ο Παπαθανασίου, μέσα ο Τόφας.

71′ Μακρινό σουτ από τον Παουλίνιο, ο Πάρντο έδιωξε σε κόρνερ.

72′ Αλλαγή για τον Ερμή. Έξω ο Σαμάρας, μέσα ο Αναστάσης Δημητρίου.

75′ Πρόβλημα τραυματισμού για τον Ζάρκοβιτς που αποχωρεί. Οι αλλαγές του Ερμή όμως ολοκληρώθηκαν και θα συνεχίσει με 10 παίκτες.

80′ Σουτ από τον Παπαφώτη, άστοχο.

80′ Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Έξω ο Ρίισε, μέσα ο Αντωνιάδης.

82′ Καλό φαλτσαριστό σουτ από τον Χαραλαμπίδη, λίγο έξω από την περιοχή, ο Χρυσοστόμου έδιωξε σε κόρνερ.

90+2′ Λήξη παιχνιδιού.

sentragoal.com.cy

Previous post

«Σοβαρότητα, συνέπεια, σταθερότητα»

Next post

Χαμόγελα αισιοδοξίας